Menu

SoftClose scharniersysteem

De nieuwste innovatie betreft onze gepatenteerd SoftClose scharniersysteem. Het soft-close systeem voorkomt het hard dichtslaan van deuren, en is volledig geïntegreerd in slanke aluminium bouwelementen.

Het binnenwerk bestaat uit een uitgekiend systeem met een einddemping en een oploopmechanisme. Dit zorgt voor een continu sluitend koppel, terwijl de deur vlak voor het sluiten sterk afgeremd wordt en daardoor zachtjes sluit. Bij geforceerd sluiten wordt de demping juist sterker zodat slaande deuren verleden tijd zijn. En dat scheelt bij intensief gebruik veel geluidsoverlast!

Innovatie: een continu proces

Een specialistisch team bij Leerkotte houdt zich dagelijks bezig met het ontwerpen en testen van nieuwe systemen en technieken én het door ontwikkelen van het bestaande assortiment lockers, wandsystemen, garderobes en zitbanken. Na de ontwerp- en prototypefase wordt elke innovatie uitvoerig getest op kwaliteit, veiligheid en levensduur.

Ook in de fabriek, bij de productie van Leerkottes topmerk C|ZAM, worden de nieuwste technologieën toegepast. De zaag- en CNC-machines worden bijvoorbeeld direct vanaf de tekening aangestuurd. Mede door deze vergaande automatisering kan Leerkotte op elk moment de hoge kwaliteit, maatvastheid en snelle levertijd van de producten waarborgen.

Nieuws