Menu
Dé specialist in de inrichting van kleedruimte en sanitaire ruimtes
Compleet advies nodig?Neem contact met ons op

Over ons

Erkend Leerkotte-fabrikaat

Sinds de oprichting in 1958 is Leerkotte uitgegroeid tot dé Nederlandse specialist in de inrichting van kleedruimte en sanitaire ruimtes. Met het topmerk C|ZAM biedt Leerkotte een compleet assortiment lockers, wandsystemen, garderobekasten, zitbanken en wastableaus met de erkende Leerkotte-kwaliteit.

100% vakmanschap

Kwaliteit is vakmanschap. En dat is waar het om draait in de Leerkotte-fabriek in Hengelo. Alle producten van het topmerk C|ZAM worden van A tot Z in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Een gebalanceerd samenspel tussen handwerk en high-tech, tussen ‘bewezen goed’ en zeer innovatief én natuurlijk de vakmensen onderling. Zij delen een bijzonder gevoel voor design, details en een superieure afwerking. Leerkotte doet geen concessies in de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen. Zo werkt Leerkotte enkel met volkern-plaatmateriaal en de beste profielen.

100% maatwerk

Van ontwerp, tot productie en de montage ter plaatse – bij Leerkotte is elk product 100% maatwerk. Elk gebouw, elke vraag, elke situatie is immers anders en vraagt om een unieke oplossing. En die ontstaat door met een schone lei te beginnen, variabelen oneindig te combineren en scherpe designkeuzes te durven maken. Dit alles gebruikmakend van de expertise, ervaring en best practices van zowel het Leerkotte-team als architecten, aannemers, opdrachtgevers en eindgebruikers.

Toekomstbestendig

De lockers, wandsystemen, garderobekasten en zitbanken van Leerkotte zijn bijzonder geschikt voor toepassing in scholen, zwembaden, sporthallen en campings. Omgevingen waar het gebruik zéér intensief is en vocht, vuil én vernieling de levensduur negatief beïnvloeden. Zowel tijdens het ontwerp als de productie besteedt Leerkotte daarom extra aandacht aan de duurzaamheid van de materialen.

Door het gebruik van massieve/volkern HPL-platen is de kans op krassen, deuken, roest of andere gebruikssporen minimaal. Dit ijzersterke materiaal is goed reinigbaar en totaal ongevoelig voor slijtage, gebruikssporen en vandalisme. Zo behouden de producten tientallen jaren lang hun nette uitstraling en functionaliteit.

Energieneutrale productie

Leerkotte hecht veel waarde aan de duurzaamheid van de producten. Dit komt tot uiting in de keuze voor hoogwaardige materialen, maar zeker ook in aandacht voor het milieu en de omgeving. De productiehallen en kantoren zijn volledig voorzien van LED-verlichting. Zonnepanelen op het dak van de Leerkotte-fabriek leveren energie voor de productie. Zoveel, dat deze per saldo energieneutraal is.

Voor het vervoer worden elektrische auto’s gebruikt. Verzaagd plaatmateriaal dat niet wordt gebruikt tijdens een opdracht, wordt teruggehaald naar de fabriek waar het wordt het verbrand om de fabriek te verwarmen. Ook restanten hout en aluminium worden naar verwerkende bedrijven gestuurd.

Werken bij Leerkotte?

Interesse in werken bij Leerkotte? Klik hier voor meer informatie.